CYY02436

Optagelsesregler

Nye regler for elevfordeling fra 2023/24

Rødovre Gymnasium ligger i en fordelingszone. Bliv klogere på, hvad dette betyder for dig og din ansøgning på UddannelsesGuiden. Du kan læse mere om den nye elevfordeling på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside her.

Optagelse

Alle ansøgere til gymnasiale uddannelserne (altså stx, htx, hhx og hf) skal ansøge digitalt via hjemmesiden optagelse.dk. Ansøgningsfristen er 13. marts 2023.

Der kan være forskelle i retskravet og i proceduren om optagelse afhængig af, om du søger optagelse mens du går i 9. eller 10. klasse eller når du er gået ud af 9. eller 10. klasse. Du kan læse meget mere om dette og blive klogere på hele optagelsesprocessen, adgangskravene mm. på Børne- og Uddannelsesministeriets hjemmesider.

Adgangskrav til gymnasiale uddannelser

Du kan have retskrav på optagelse på de 3-årige uddannelser til teknisk (htx), merkantil (hhx) og almen (stx) studentereksamen i op til to år efter 9. og et år efter 10. klasse, hvis du opfylder adgangskravene.

Dette kan du læse meget mere om på denne hjemmeside af Børne-og Uddannelsesministeriet.

 

Optagelsesprøver

Optagelsesprøven til de gymnasiale uddannelser er en centralt stillet skriftlig prøve i fagene: dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi.  

Der afholdes optagelsesprøver til de gymnasiale uddannelser på Rødovre Gymnasium på følgende datoer i 2023:

  • onsdag den 26. april 2023
  • fredag den 9. juni 2023
  • mandag den 26. juni 2023
  • torsdag den 3. august 2023 

Du kan se eksempler på optagelsesprøver og læse mere om dem på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.