RG-Musical - "Grease"

På Rødovre Gymnasium opfører vi i år musicalen GREASE i skolens aula d. 29.og d. 30. januar kl 19.30, og fredag d. 31. januar kl. 20.00. Billetter kan købes på skolen i uge 4 og 5 for 50 kr. og i døren for 60 kr. Dørene åbner en halv time før forestillingen starter.

 

Der er gratis forpremiere mandag d. 27. januar for 7.,8, 9. og 10. klasser kl 11.30. Tilmelding er nødvendig på: louise.kragh@gmail.com

Af: Amanda Frohn, skuespiller på Rødovre Gymnasiums opførelse af GREASE.

I år opfører vi, på Rødovre Gymnasium, Grease, og jeg kan ikke vente med at vise det længere. Der er intet federe end at bruge hele januar på noget du brænder så inderligt for. Når man nu starter i gymnasiet, og hvis man brænder for teater, musik eller at være kreativ på nogen måde, og hvis skolen opfører en musical, vil jeg klart anbefale at gøre det. Det er en oplevelse der ændre en og gør en mere selvsikker.

Mit navn er Amanda og jeg går i 2.g på Rødovre Gymnasium – og har i to år været en del af skolens musical. Det at lave musical på Rødovre Gymnasium, er en enestående oplevelse. Først og fremmest er sammenholdet i skuespillergruppen fantastisk. Efter bare kort tid er der interne jokes. Dog er det bedste oplevelsen at få lov til at stå på scenen, og udtrykke sig selv, om det er gennem skuespil, sang eller dans – eller alle tre dele. Sidste år opførte vi en forestilling, der var inspireret af Moulin Rouge, som jeg også var en del af. Jeg havde aldrig troet, at det ville være så stor en oplevelse, for både mig og mine medskuespillere eller for publikum. Vi bliver samlet fra alle tre årgange, for at lave noget der gør os glade – bedre bliver det ikke.

Hele øveperioden samarbejder elever og lærere, for at få stykket til at virke sammenhængende, og få kostumer til at passe. Som skuespiller har man noget at sige i selve produktionen. Vi er et team, både skuespillere og lærere, og derudover, så arbejder alle jo sammen. Koret, bandet, skuespillerne og danserne. Vi er ikke opdelt efter, hvad vi laver, da vi samles i tre weekender gennem øve perioden. Som førnævnt, det fedeste er sammenholdet. Lige meget hvor vi er, har vi en fest – og jeg har 100% fået nogen af mine bedste venner gennem musicalen.

Dog, når man tilmelder sig musical, skal man være dedikeret, alt det folk ikke ser, er de hårde øvegange, replikker der skal huskes, fysisk hårde weekender, hvor man næsten ingen pauser holder, fordi man øver non stop. Øvning 1-2 gange om ugen og derefter forestillinger, hvorefter man skal være klar på at vise alt det, vi har arbejdet med i et halvt år, for skolen, venner og familie. Hvis man skal danse, skal man huske danse, hvis man skal synge, skal man kunne sine sange, og kordinere med bandet, mens man spiller. Man skal leve sig ind i en bestemt rolle, der på en bestemt måde – men det sværeste, at holde fokus altid. Det at skulle være på hele tiden, være klar, skulle holde masken, er den største disciplin.

Vi glæder os til at se jer i salen.