Vælg din studieretning

På Rødovre Gymnasium udbyder vi en bred vifte af studieretninger. Studieretningerne har hver især særligt fokus på tre-fire fag, som er med til at tone undervisningen i alle fag. Derudover består hver studieretning af obligatoriske fag og valgfag. Du kan nedenfor se en oversigt over de studieretninger, vi udbyder i skoleåret 2017/18. For at læse mere om de enkelte studieretninger skal du blot klikke på dem. Ønsker du at downloade vores præsentationshæfte kan du klikke her, ønsker du en detaljeret oversigt over studieretningerne kan du klikke her.

Hvis du ønsker en oversigt over vigtige datoer i grundforløbet på Rødovre Gymnasium, kan du hente vores overblik her.

*Engelsk, Tysk, Fransk, Spansk (Efter udmelding fra UVM må studieretninger med Spansk fortsætter A ikke oprettes i skoleåret 2017/18. Vi forventer at udbyde det som studieretningsfag i 2018/19)

**Tysk, Fransk, Spansk (Efter udmelding fra UVM må studieretninger med Spansk fortsætter A ikke oprettes i skoleåret 2017/18. Vi forventer at udbyde det som studieretningsfag i 2018/19)

***Tysk(fortsætter/begynder), Fransk(fortsætter/begynder), Spansk (begynder)

Natur
Matematik A
Fysik A/B
Kemi A/B
2017p (oprettet)
1
Bioteknologi A
Matematik A
Fysik B
2017b (oprettet)
2
Biologi A
Kemi B
2017k (oprettet)
3
Geovidenskab A
Matematik A
Kemi B
4
Samfund
Samfundsfag A
Fortsættersprog A*
2017e (oprettet)
5
Samfundsfag A
Engelsk A
2017u,x (oprettet)
6
Samfundsfag A
Matematik A
2017h (oprettet)
7
Sprog
Engelsk A
Fortsættersprog A**
Samfundsfag B
2017t,f (oprettet)
8
Engelsk A
Sprog A***
Fortsættersprog C eller Latin C
2017s (oprettet)
9
Kunst
Musik A
Matematik A
10
Musik A
Fortsættersprog A*
2017m (oprettet)
11

Når du søger RG

Når du søger ind, skal du skrive på din ansøgning, hvilken studieretning du ønsker, og du skal ønske et kreativt fag (musik, billedkunst eller dramatik). Derudover skal du vælge et 2. fremmedsprog. Hvis du vælger et begyndersprog (tysk, fransk, spansk) skal du have det i tre år. Hvis du vælger det fremmedsprog, som du har haft i grundskolen (fortsættersprog: tysk eller fransk), skal du have det i to eller tre år afhængig af studieretningen.

Du skal ikke vælge fag fra vagfagslisten, når du søger ind.

Over fagene for valgfagene er der angivet, om der er tale om A, B eller C-niveau. A-niveau er det højeste niveau, og betyder, at du skal have faget i alle tre år. B-niveaufag er toårige og C-niveaufag er kun étårige.

Skolelivet på RG

Når du går på Rødovre Gymnasium, har vi andet end undervisning. Her er vejledning i forskellige afskygninger, talentudviklingsprogrammer, eftermiddagsaktiviteter, studieture og meget mere.

Klik på knappen for at læse mere.

Læs mere om skolelivet på RG