RG succesrigt ved hackathon 2019

Ca. 30 særligt udvalgte elever fra fem gymnasier: Rødovre, Borupgaard, Gladsaxe, Ordrup og Nærum, var med til at afholde en hackathon den 26. og 27. april 2019 som fandt sted på Nærum Gymnasium. En hackathon er en slags intens idégenereringskonkurrence, hvor eleverne i grupper hacker/finder på løsninger på en udfordring eller et dilemma, som et reelt firma stiller. Ved denne første hackathon organiseret af IT-fællesskabet (som RG er en del af) var det startup-virksomheden 2030builders som bad deltagerne om at videreudvikle det FN-verdensmålsspil de havde udviklet til firmaer, der gerne vil blive mere bæredygtige.

På tværs af skolerne arbejdede eleverne i seks grupper med at sætte sig ind i spillet og dets mangler for derefter at udarbejde en teknologisk holdbar løsning, der videreudviklede spillet med nye, kreative og sjove elementer. Under hele processen stod undervisere i bl.a. innovation til rådighed, som fulgte elevernes arbejde med spænding og begejstring. ”Det er tydeligt, at eleverne her føler, at de bliver taget seriøst,” kommenterede Søren Keller fra Ordrup Gymnasium og fortsætter således ”Vi kommer med et eksisterende produkt med et i forvejen højt niveau. Der er noget at gå i gang med”.

Det høje niveau gav sig udtryk i de yderst velforberedte afsluttende fremlæggelser, som de seks grupper præsenterede for hinanden, deres undervisere, startup-virksomheden 2030builders samt et dommerpanel med bl.a. Tim Frank Andersen, kendt for at være manden bag mange IT-startup-virksomheder og IT-koncepter, herunder Mobilepay.
Da Tim Frank Andersen skulle udnævne vindergruppen, roste han først alle grupper til skyerne for deres seriøse arbejde og flotte præsentationer. Til sidst fremhævede han vindergruppens superskarpe og meget professionelle præsentation samt det ægte innovationsløft og den udvidelse af spilplatformen og målgruppen, som gruppens ideer ville tilføje det eksisterende produkt.

Stort tillykke og mange tak for jeres imponerende engagement! Vi er specielt stolte af de syv elever fra RG der var med, hvoraf de tre følgende elever var en del af vindergruppen: Janus Emil Blicher Schmidt, Marcus Gjaldbæk Gjettermann, og Mikkel Lundberg Andersen. Vi glæder os til en fortsættelse af successen til næste år!


Vindergruppen bestående af to piger fra Nærum Gymnasium og Borupgaard Gymnasium og vores RG-drenge: Janus og Marcus og Mikkel. Sammen med dem på billedet er IT-forretningsmand Tim Frank Andersen, som var en af dommerne til hackathon.